luni, 24 august 2009

Parfum de vara

Desi vara este pe terminate, cred ca nu e prea tarziu pentru acest articol. Nu de alta, dar dupa cum stim vara tinde sa se prelungeasca de cativa ani incoace, luna septembrie a ajuns sa fie o luna calduroasa si uneori foarte calduroasa, incalzirea globala oricum se manifesta din plin, etc. Deci, mai avem ceva timp in care ne vom bucura de vreme calda asa ca va trebui sa folosim si un parfum adecvat. 
 
Alegerea parfumului potrivit pentru lunile de vara nu este foarte dificila dar nici prea facila nu e. Exista persoane care cred ca nu e necesar sa ai un parfum pentru sezon cald si unul pentru sezon rece! Ei bine, nu-i chiar asa! De pilda, un parfum potrivit pentru iarna devine in timpul verii mai greu, mai "cald", mai "picant", poate prinde o tenta nedorita si prea accentuata de musk si, in conluzie, nu mai face o figura foarte frumoasa. Un lucru ce trebuie avut in vedere la alegerea unui parfum de vara este ca trebuie testat direct pe piele. De altfel e general valabil ca felul in care un parfum se manifesta pe pielea cuiva este influentat in mare masura de "chimia trupului" fiecaruia. Deci, ceea ce miroase excelent pe o prietena nu intotdeauna va fi atat de spectaculos pe tine insuti.

Exista un nr de parfumuri usoare si fructoase care ar putea fi potrivite pentru sezonul cald. De exemplu, foarte cunoscutul Light Blue de la Dolce&Gabanna e unul dintre "clasici". Are un parfum savuros fara sa fie exagerat. Sau Green Tea de la Elizabeth Arden care are un minunat parfum fructos. E nevoie sa fie reaplicat pe piele din cand in cand dar mireasma relaxata, inalta chiar merita.

Daca totusi nu te impresioneaza parfumurile fructoase , pentru vara pot fi foarte potrivite cele florale. De exemplu, 24 Faubourg Summer de la Hermes (un amestec fericit de flori de portocal, iasomie Sambac si vanilie) sau Anais Anais (unul din cele mai reusite produse Cacharel). Un alt lucru ce trebuie avut in vedere la alegerea unui parfum de vara este ca apele de parfum si parfumurile pure sunt mai potrivite pentru timp rece decat pentru cald. In timpul verii, e recomandata folosirea apelor de toaleta sau de colonie care, desi trebuie aplicate ceva mai des, vor crea acel parfum usor si placut pe care il cauti in zilele de vara.

Tot pentru a mentine parfumul mai persistent este recomandat sa folosesti pe langa el si gelul de dus, lotiunea de corp si chiar pudra parfumata din gama aceluiasi produs. De altfel pudra va ajuta si la reducerea transpiratiei care, dupa cum stim, e o problema in zilele calduroase. Asa ca merita...

A alege parfumul de vara este cam acelasi lucru cu a schimba hainele groase cu cele subtiri si usoare pentru sezonul cald.

Tinand cont de aceste lucruri, iti va fi mai usor sa-ti alegi parfumul potrivit pentru vara.

Nu in ultimul rand, iata si alte exemple de parfumuri foarte potrivite pentru vara:
- Armani Code Summer
- Kenzo Summer
- Calvin Klein One Summer
- Givenchy Very Irresistible Soleil d'Ete
- Chanel Chance Eau Fraiche
- Burberry Summer for Women
- Boucheron Les Edition Bleu
- Kenzo Parfum d'Ete
- Calvin Klein Escape
- Moschino Couture
- Estee Lauder's Beyond Paradise
- Flower by Kenzo


Acum nu-ti ramane decat sa comanzi unul din parfumurile de mai sus, accesand linkul acesta.


Un comentariu:

  1. Multam pt articolul asta despre parfumurile de vara, o sa incerc sa pun in aplicare sugestiile din el pt ca eu chiar am o problema vara pentru ca nu prea imi persista nici un parfum.
    In plus, prietena mea declara ca flower by kenzo chiar e un parfum ideal pt vara. Deci ai nimerit-o.. :)
    In general, foarte fain blogul asta. Parca mi-a deschis apetitul ptr parfumuri...
    Cheers!

    RăspundețiȘtergere