sâmbătă, 15 august 2009

Cum sa ne gasim parfumul-pereche

Un text mai bine scris despre algerea parfumului-pereche nici ca se putea sa existe. O declaratie convingatoare, limpede precum cristalul, romantata, sugestiva si directa. Vorbesc despre ceea ce ne povesteste cu atat har un mare iubitor de parfumuri, australianul John Oakes.

Iata:

"A-ti gasi parfumul perfect e ca si cum ti-ai gasi perechea adevarata: stii ca exista undeva, asteptandu-te numai pe tine, stralucind printre atatea frumuseti impresionante, dar care dintre ele sa fie oare? Cum sa descoperi care ti-e perechea destinata? Ideal ar fi sa va gasiti reciproc, cum se intampla in povestile romantioase, cand soarta va indreapta unul spre altul. Va recunoasteti pe data si va aruncati unul in bratele celuilalt, plangand de bucurie.

Imi pare rau, dar trebuie sa va spun ca in privinta parfumurilor lucrurile nu sunt la fel de simple. Un parfum e mult mai reticent si mai orgolios. Sta la locul lui, asteptand sa te opresti si sa te simti atras - de prezentare, de silueta flaconului, de nume si de pedigriul sau. Dar asta e tot ce poate face el. Primul pas trebuie sa fie facut de tine. Asta inseamna sa-l incerci  pulverizand din flaconul-tester - cel mai bine, desigur, direct pe piele; ori, daca ai indoieli, pe cartonasele care stau alaturi de flacon. dar nu te repezi niciodata, nici vorba sa iei o asemenea hotarare costisitoare in mod precipitat, nu-i asa? Cutreieri doar prin magazine, ca sa vezi ce mai e nou. Nu esti pregatita inca sa te angajezi in mod ferm. Nici el nu este, sa stii! Iti asteapta reactia la mirosul lui. Deocamdata intre voi doi nu e mai mult decat un flirt.

Si de ce n-ai merge mai departe? Relatia dintre tine si parfumul tau perfect va fi o cat se poate de personala poveste de iubire, cu toate avantajele si fara nici una din dintre deziluziile acesteia. Nu vei avea parte nici de neintelegeri, nisi de lipsa de comunicare, nici de reprosuri, de replieri sau de infidelitate. Parfumul tau - mai bine zis, parfumurile tale - nu-ti vor fi niciodata necredincioase, orice s-ar intampla. In aceasta idila doar tu esti cea care poate trada. Dar nu va fi cazul, daca vei face de la inceput alegerea potrivita."

Cred ca nu voi rezista tentatiei de mai readuce aici din nou cuvintele mestesugite ale acestui guru al parfumurilor, chiar daca voi fi lipsit de originalitate. John Oakes ma va inspira intotdeauna cand ma voi gandi la parfumuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu